Председателят на парламента Ива Митева обяви пред репортери, че не е

...
Председателят на парламента Ива Митева обяви пред репортери, че не е
Коментари Харесай

Идеята депутатите да заседават по-малко в залата още не е внесена

Председателят на Народното събрание Ива Митева обяви пред кореспонденти, че не е внасяно предлагането депутатите да редуват съвещанията в пленарната зала през седмица, с цел да работят през останалото време в комисиите. Това било единствено концепция. Те била дадена на председателския съвет, като Митева е предоставила на депутатите информации по какъв начин работят други парламенти.

Според ръководителя на Народното събрание тази концепция ще докара до по-голяма дисциплинираност измежду депутатите. Засега самодейността обаче не е измежду предложенията за смяна на правилника.

Някои народни представители се аргументираха, че не им стига времето да заседават заран в залата и следобяд в комисиите. Други са изрично срещу пленарните съвещания да са през седмица.

" Не сме давали съответно предложение. Учудена съм от това, което излезе в медиите. Парламентът би трябвало да работи като всички останали парламенти. Работа в зала и по-късно - в комисии по нощите не е естествена работа ", сподели ръководителят на Народното събрание.

" Има аргумент и в това предложение. Трудно може да се каже дали ще усъвършенства работата на депутатите от комисиите ", уточни Филип Попов от Българска социалистическа партия.

" Лично съгласно мен мъчно може да се показа в доблестен тип - че народните представители няма да работят една седмица. Създадено е усещане, че не работят доста, а качеството на работата им е качеството на законите, които основават ", разяснява Димитър Главчев от ГЕРБ.

От " Изправи се БГ! Ние идваме! " са изрично срещу. 

" Можем да работим всяка седмица в зала, само че другояче ще работим в комисиите по пет индивида с непознати гласове. От това би трябвало да избираме ", каза Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР